Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

21 Apr '09 - + 0 - 0 Google, Twitter en AT&T willen helpen bij wederopbouw Irak


Google, Twitter en AT&T willen helpen bij wederopbouw Irak Google is samen met AT&T en Twitter deze week in Irak om daar te onderzoeken hoe hun technologie kan meehelpen aan de wederopbouw van het door oorlog verscheurde land. Dit heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren laten weten.


Doel van het bezoek aan Irak is dat delegaties van deze Internetbedrijven ideeŽn uitwisselen over hoe nieuwe technologieŽn kunnen helpen bij het sterker en transparanter maken van de Iraakse samenleving. Ook leveren ze ideeŽn af hoe mensen en groeperingen mondiger kunnen worden.

''Als Iraki's erover nadenken hoe ze nieuwe technologie kunnen inzetten om mondiger te worden, zien we dit als kans voor de Amerikaanse technologiebranche om dit mee op te zetten'', aldus een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie.

Veiligheid in Irak


Er komen dagelijks nog steeds onschuldige burgers om door geweld in Irak. Ondanks dat is de veiligheid de laatste maanden flink verbeterd. In december vorig jaar kwamen er "slechts" 316 Iraki's om door geweld, het laagste cijfer in bijna drie jaar tijd. In 2008 stierven er in totaal 5379 burgers tegen 16232 een jaar eerder.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->