Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Apr '09 - + 0 - 0 'Weer gesprekken tussen Microsoft en Yahoo!'


Microsoft Yahoo! De Financial Times meldde afgelopen weekend dat er weer voorzichtige gesprekken worden gevoerd tussen Microsoft en Yahoo!. De onderhandelingen zouden moeten leiden tot een nauwe samenwerking op het gebied van zoekmachines en advertenties.


Nadat eerdere toenaderings- en overnamepogingen van Yahoo! door Microsoft werden afgeslagen zouden inmiddels Carol Bartz, de in januari aangestelde ceo van Yahoo!, en Steve Ballmer, ceo van Microsoft, weer met elkaar in gesprek zijn. Er zouden verkennende gesprekken hebben plaatsgevonden zonder concrete voorstellen. De besprekingen zouden volgens de Financial Times zijn bevestigd door een persoon die bij de onderhandelingen is betrokken. Echter weigeren beide bedrijven nog commentaar te geven.

Initiator


De opvolgster van Jerry Yang bij Yahoo!, Carol Bartz, zou dit maal initiator zijn van de gesprekken. Yang werd door de aandeelhouders afgerekend op het afhouden van een overname door Microsoft. Microsoft topman Ballmer heeft echter altijd aangegeven dat na de mislukte overnamepoging alleen nog een zoekdeal met Yahoo! zinnig zou zijn.

In de pers wordt op dit moment druk over de inhoud van de gesprekken gespeculeerd. Een constructie waarin de twee bedrijven hun zoekmachines combineren om zo te kunnen concurreren met marktleider Google lijkt het meest logisch.

Zie ook:
* Yahoo! CEO Jerry Yang treed af
* Ballmer: Geen interesse voor Yahoo!
Al 1 Googley reactie:

I discovered your blog web site website on the search engines and check several of your early posts. Always sustain up the very excellent operate. I lately additional increase Rss to my MSN News Reader. Looking for toward reading much far more on your part later on! beddfdfckgdcbedf

Smithb11 () (link) - 03 December '14 - 19:10


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->