Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Apr '09 - + 0 - 0 Mogelijke blokkade Google in Turkije


Google censuur turkije De Turkse organisatie die staat voor de bescherming van het gedachtegoed van Atatürk heeft een blokkade van Google geëist. De reden voor deze eis is namelijk dat er op Google negatieve informatie te vinden is over de grondlegger van het moderne Turkije.


De kans is zeer aanwezig dat deze eis wordt gehonoreerd, omdat YouTube, ook onderdeel van Google, in het verleden ook al eens werd geblokkeerd. Er zouden namelijk filmpjes op staan die Atatürk beledigden. Het is in Turkije bij wet verboden om Atatürk te beledigen en daarom is de kans op een algehele blokkade van Google dus aanzienlijk.

Vatan


De Turkse krant Vatan is het helemaal niet eens met de eventuele blokkade, Turkije zou zich op deze manier zelfs te schande zetten. Ook de blokkade van YouTube vindt de krant onzin. De betreffende blokkade heeft dan ook niet het gewenste effect, omdat veel Turken door middel van speciale software de blokkade omzeilen en op die manier toch alle filmpjes kunnen zien. Een soortgelijke constructie zal ook ontstaan als Google zelf geblokkeerd wordt.

Zie ook:
* Weer sluiting YouTube in Turkije
* YouTube censuur: ook in China geblokkeerd
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->