Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Apr '09 - + 0 - 0 'Twitter in de belangstelling van Google'


Twitter overname Google De microblogdienst Twitter maakt de laatste tijd een explosieve groei door en dat is ook door Google niet onopgemerkt gebleven. Volgens geruchten zouden de twee bedrijven gesprekken voeren over een mogelijke overname of samenwerking.


De geruchten komen van het technologieblog Techcrunch op basis van mensen die dicht bij de onderhandelingen zouden staan. Andere bronnen vermelden echter de het niet om een overname, maar om een samenwerking zou gaan op het gebied van zoektechnologie.

Twitter


De microblogdienst Twitter is een website waar gebruikers elkaar via korte berichten op de hoogte kunnen houden van hun doen en laten. Deze berichten kunnen worden geplaatst of gelezen met speciale software via sms op met mobiele telefoon. Twitter maakt met name het afgelopen jaar een sterke groei door. Marktonderzoeksbureau Nielsen meldde dat de bezoekersaantallen in het afgelopen jaar met 1380 procent zijn gestegen. Vooralsnog is Twitter gratis, maar de dienst experimenteert sinds enkele weken op kleine schaal met advertenties op de website.

Zoekresultaten


Analisten verwachten dat Twitter vooral aantrekkelijk is, omdat de dienst de mogelijkheid biedt om live te zoeken. Zoekresultaten in Google zijn doorgaans enkele uren oud, omdat het enige tijd duurt voordat Google de websites geïndexeerd heeft.

Overnamebod van Facebook
Een overnamebod van sociaal netwerk Facebook werd eerder door Twitter afgewezen. Dit bod hield een half miljard dollar aan aandelen in, die volgens Twitter in werkelijkheid veel minder waard zou zijn dan de prijs die Facebook eraan verbond.

Bron: Nu.nl
Al 1 Googley reactie:

Het zou voor het internetlandschap leuk zijn als Twitter voorlopig zelfstandig blijft… anders wordt het toch ook allemaal zo BIG-G?

Joost | Internetguerillas () (link) - 08 April '09 - 13:26


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->