Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Apr '09 - + 0 - 0 Ook muziekvideo's op Duitse YouTube geblokkeerd


YouTube Duitsland In navolging op Groot-BrittanniŽ kunnen er nu ook in Duitsland geen muziekvideo's meer worden gekeken op YouTube. Google heeft dit besluit genomen na opnieuw een licentieruzie met een nationale auteursrechtenorganisatie.


Eerder deze maand besloot Google tot het blokkeren van premium muziekvideo's in Groot-BrittanniŽ, omdat het een geschil kreeg met de Britse rechtenorganisatie Performing Right Societ (PRS). PRS vroeg namelijk Ä 0,24 per muziekvideo, wat Google teveel vond. De Duitse rechtenorganisatie GEMA wil in een contract met Google een bedrag van Ä 0,12 laten vastleggen, zo is in Der Spiegel te lezen.

Erg opvallend is het feit dat de GEMA aanvankelijk met 1 eurocent per stream al genoegen wilde nemen, als Google daartegenover transparantie gaf over de gereserveerde streams. Omdat Google dit aanbod geweigerd zou hebben heeft de GEMA besloten het bedrag te verhogen met in het achterhoofd het door Google geweigerde aanbod door de Britse PRS.

Onderzoek


Via een woordvoerder heeft YouTube inmiddels tegenover Cnet laten weten dat er voorlopig geen muziekvideo's van grote labels meer aan Duitse gebruikers worden getoond. YouTube vraagt zich echter wel af wat het nut is van deze ruzies, omdat recent Brits onderzoek uitgewezen zou hebben dat veel mensen tot aankoop van muziek overgaan na het bekijken van de clips op YouTube.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->