Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Apr '09 - + 0 - 0 Blokkade Google Street View door boze dorpsbewoners


Google Street View Broughton Het drop Broughton uit Groot-BrittanniŽ heeft vooralsnog de publicatie in Google Street View weten uit te stellen. Toen de auto van Google met daarop de grote camera door de straten van het dorp reed, snelden de bewoners zich naar buiten om de auto tot stoppen te dwingen en vervolgens de politie te bellen.


Google wil met haar Street View dienst alle straten in de wereld laten zien. Het beeldmateriaal komt van een grote camera die op het dak van een auto wordt geplaatst, waar vervolgens mee door de straten wordt gereden. Het bedrijf geeft aan de privacy niet te schenden door gezichten onherkenbaar te maken.

Boosheid en criminaliteit


''We hebben in het dorp de afgelopen zes weken al drie inbraken meegemaakt. Als onze huizen overal te zien zijn is het een uitnodiging voor andere criminelen om toe te slaan. Hoe durft iemand een foto van mijn huis te maken zonder mijn toestemming?", vraagt een boze Brit uit Broughton zich af.

Privacy International


Privacy International Inmiddels is belangengroep Privacy International aan het uitzoeken hoe het stappen kan ondernemen om Google Street View van het Internet te laten halen. Google heeft dan ook al honderden foto's moeten verwijderen uit de dienst na klachten over het schenden van de privacy.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->