Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Mrt '09 - + 0 - 0 1 dollar voor Google-top


Google-top 1 dollar salaris Bij Internetgigant Google zijn er afgelopen jaar geen bonussen of opties betaald om het jaarsalaris te verhogen. De Google-top ging hiermee akkoord en kreeg in 2008 maar liefst 1 dollar per persoon aan salaris uitgekeerd.


Deze informatie kwam uit een document dat Google deze week indiende bij beurstoezichthouder SEC.

Het is in de CEO-wereld niet ongewoon dat er een symbolisch bedrag aan salaris wordt betaald. Zo ontvangt Apple topman Steve Jobs ook precies 1 dollar salaris per jaar, hier komt echter wel een groot aantal extra’s bij zoals opties op aandelen, etc. Jobs was hiermee twee jaar geleden zelfs nog de best betaalde CEO uit de Verenigde Staten.

Larry Page en Sergey Brin


Larry Page en Sergey Brin, oprichters van Google, verdienen al jaren 1 dollar aan basissalaris, maar ook zij kregen er in de periode 2005 – 2007 extra bonussen en opties op aandelen bij.

Page en Brin hebben samen 57,8 miljoen aandelen Google in handen, waarmee hun vermogen goed is voor zo’n 10 miljard dollar. Het vermogen van de beide Google oprichters is sinds het begin van de krediet crisis ten opzichte van eind 2007 wel fors afgenomen. Het aandeel is in 2008 namelijk ongeveer 56% in waarde gedaald.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->