Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

13 Mrt '09 - + 0 - 0 Aankondiging Google Voice


Google Voice Google heeft een nieuwe dienst aangekondigd, namelijk Google Voice. Google Voice moet het onder andere mogelijk maken om een voicemail-bericht om te zetten in tekst voor e-mail of sms, meerdere nummers tot een enkel nummer te combineren en gesprekken op te nemen.


De doorontwikkeling van Google Voice komt op naam van Grand Central dat in 2007 werd overgenomen door Google. De gebruikers die Grand Central toen al gebruikte, kunnen nu als eerste gebruik maken van Google Voice. Overige gebruikers zullen op zeer korte termijn aan de slag kunnen met Google Voice, echter dien je dan vooralsnog wel in de Verenigde Staten te wonen.

Google Voice


Google Voice bestaat in theorie uit drie verschillende onderdelen. De eerste optie is om meerdere telefoonnummers te combineren door alle telefoonnummers bij Google op te geven. Oproepen naar een van deze nummer worden vervolgens doorgeschakeld naar een enkel telefoonnummer.

Het tweede onderdeel van de dienst is dat met behulp van spraakherkenning voicemail-berichten kunnen worden omgezet naar e-mail of sms. Als laatste is het mogelijk om in de browser gesprekken terug te luisteren door ze op te nemen en bovendien kan er via de browser gebeld worden. Door een nummer in te voeren belt Google eerst de gebruiker zelf op, om vervolgens door te schakelen met het gekozen nummer, de kosten van het gesprek dat volgt worden dan niet meer in rekening gebracht.

Of de dienst ook in Nederland beschikbaar komt is vooralsnog onbekend. Wel heeft Google aangegeven de dienst uit te willen rollen in andere landen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->