Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Mrt '09 - + 0 - 0 'Google in de markt voor mini-laptops'


Google Vandaag bereikte ons via de website Osnews het bericht dat Internetgigant Google zich mogelijk wil gaan mengen in de markt voor minilaptops. Volgens Osnews wijst een uitspraak van Google topman Eric Schmidt erop dat Google nadenkt over het lanceren van een zakelijk model.


De laptop zou moeten worden gesubsidieerd door softwarebedrijven die in ruil hiervoor software mogen voor-installeren op de toestellen.

Schmidt gaf tijdens een vragensessie van vorige week aan dat de prijs van minilaptops het product zo interessant maken. “Uiteindelijk zal het logisch zijn voor operatoren en anderen om het gebruik van minilaptops te subsidiëren, zodat ze inkomsten uit diensten en advertenties kunnen halen door het gebruik.“, aldus Schmidt.

Hoewel het nog maar de vraag is hoe serieus de uitspraak van Schmidt genomen moet worden is het idee zeker niet ondenkbaar. Google heeft namelijk al een eigen mobiel besturingssysteem in de vorm van Google Android en bijvoorbeeld hardwarefabrikant Asus experimenteert al met Android als besturingssysteem op een minilaptop.
Al 1 Googley reactie:

Het zal hier wel gaan om samenwerkingsverband waarbij google het besturingssysteem zal ontwikkelen voor de computer. Google maakt zelf ook geen mobieltjes.

Erwin (link) - 10 Maart '09 - 15:38


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->