Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Mrt '09 - + 0 - 0 Google geeft Google Docs-bug toe


Google Docs Bug Internetgigant Google heeft toegegeven dat het door een vergissing per ongeluk tekstbestanden en spreadsheets in Google Docs gedeeld heeft met andere gebruikers. Het gaat volgens Google slechts om een percentage van 0,05 % van alle documenten die opgeslagen zijn op de cloudserver van het bedrijf.


Volgens Google zouden de bestanden alleen gedeeld zijn met gebruikers waar je al ooit een document mee hebt gedeeld. Dit verklaarde het bedrijf in een brief aan de gedupeerde Google Docs-gebruikers. Inmiddels valt op het nieuwe Google Dashboard te lezen dat de bug verholpen is.

Deelrechten


Om het probleem ook daadwerkelijk op te lossen heeft Google besloten om al deelrechten van de getroffen documenten te verwijderen. Gebruikers die toch weer bestanden willen delen met andere gebruikers moeten dit opnieuw handmatig aangeven. Voor iedere gebruiker heeft Google een lijst toegevoegd met welke bestanden het betreft.

Omdat Google Docs zich officieel nog in de bčtafase begeeft, kan Google zich de fout permitteren.

Tweede probleem met cloudserver


Het is al de tweede keer binnen korte tijd dat de cloudserver van Google voor haperingen zorgt. Eind vorige maand lag de maildienst Gmail een tijdje op zijn gat, waarop de Internetgigant besloot om alle zakelijke gebruikers te compenseren.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->