Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

09 Mrt '09 - + 0 - 0 Google wil slimme televisie


Google TV Google speelt met de plannen om de televisie in de toekomst slimmer te maken. Dit maakte Google-topman Eric Schmidt bekend in een televisie-interview. "De televisie is ontzettend dom, omdat het niet kan onthouden wat iemand gekeken heeft. Hierdoor wordt je steeds lastiggevallen met herhalingen waar je niets aan hebt.", aldus Schmidt.


Schmidt liet nog in het midden hoe de plannen precies vorm gaan krijgen, maar het heeft er alle schijn van dat de Internetgigant hiervoor zijn mobiele besturingssysteem Android gaat gebruiken. De televisie moet gaan onthouden wat een kijker al gezien heeft en met een zoekmachine gerelateerde content laten zien, zoals programma's uit de zelfde reeks of uit een bepaald genre.

"Als ik de televisie aanzet laat het steeds programma's zien zie ik eerder al gezien heb, daar zit ik niet op te wachten en daarom moet de televisie slimmer worden", aldus Schmidt. In de toekomst zou het televisie kijken op een mobiel apparaat de oplossing moeten bieden in de vorm van een zogenaamde "gepersonaliseerde kijkervaring". Advertentie inkomsten zouden de dienst moeten financieren.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->