Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Feb '09 - + 0 - 0 Google wint rechtzaak inzake Street View


Google Street View Google heeft de rechtszaak gewonnen die een Amerikaans koppel uit Pittsburgh tegen de zoekgigant had aangespannen. De zaak had te maken met het Street View programma, dat het mogelijk maakt om op straatniveau delen van de wereld te bekijken. Street View is een onderdeel van het populaire programma Google Earth.


Aaron en Christine Boring beweerden dat hun huis te prominent aanwezig zou zijn op enkele foto's in het programma Google Street View. De vrouw van het stel zou hier "mentaal onder lijden" en bovendien zou het de waarde van hun huis negatief beļnvloeden. Het koppel Boring eistte hiervoor een schadevergoeding van 25.000 dollar en het verwijderen van de betreffende foto's uit de dienst.

De Borings deden er achteraf niet slim aan om de rechtszaak aan te spannen, omdat het adres van de twee nu nog prominenter in de media is verschenen. De rechter was overigens niet onder de indruk van de aanklacht en stelde Google daarom ook in het gelijk.

Privacygevoelig


Privacyorganisaties wereldwijd hebben al vaker, niet zonder succes, protest aangetekend tegen Google's Street View. Het betreft vooral de manier waarop Google de foto's maakt voor de dienst. Google monteert hiervoor een high resolution-fotocamera op het dak van een auto en rijdt hiermee door de betreffende straten. Later worden deze foto's aan elkaar geplakt en zo vormt er zich een digitale wereld.

Google Street View Park


3 Googley reacties!:

Komt er nog een hoger beroep en is dit hier ook te volgen ?

Ton van Houten () - 03 Maart '09 - 13:44

Beste Ton,

Mocht hier informatie over zijn, zal dat zeker geplaatst worden.

Met vriendelijke groet,

Luuk Looijmans

Luuk Looijmans - 03 Maart '09 - 14:31

Stel je toch niet zo aan, Het is grappig en je zal er heus niet minder bekend door worden.

Quintus () - 25 November '09 - 18:53


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->