Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

13 Feb '09 - + 0 - 0 Google ontwikkelt energiemeter PowerMeter


Google PowerMeter Google is druk bezig met de ontwikkeling van het softwarepakket Google PowerMeter. Google PowerMeter moet consumenten meer inzicht geven in hun energieverbruik. Google wil samenwerken met bestaande fabrikanten van energiemeters, maar streeft ook naar het opzetten van open formaten voor energie-informatie.


De ontwikkeling van de tool komt op naam van Google.org, een filantropische tak van de Internetgigant. Google.org verwijst naar haar eigen ‘missie’ om de ontwikkeling van PowerMeter te verklaren. Missie van Google.org is namelijk; De informatie in de wereld organiseren en voor iedereen nuttig en toegankelijk maken.

Huishoudens


Op dit moment hebben huishoudens door middel van de traditionele energiemeter geen zicht op het halen van het energiebudget. Google vergelijkt dit met winkelen in een zaak waar geen prijskaarten aanwezig zijn. Je weet aan het einde van de rit niet hoeveel je moet betalen. Echter is uit onderzoek gebleken dat er flink bespaard kan worden op de energiekosten als je inzicht hebt in de lopende kosten. Met Google PowerMeter wil Google.org de manier aanpassen waarop informatie wordt weergegeven aan de consument, maar ook hoe die wordt opgeslagen.

Privacy


Internetgigant Google is zich zeer bewust van de privacybezwaren omtrent slimme energiemeters en het verstrakken van energie-informatie. Google benadrukt dan ook dat de informatie eigendom is van de consumenten zelf. Op dit moment is Google bezig om Californische wetsvoorstellen op dit gebied aan te passen en het bedrijf probeert ook op federaal niveau. Kersversie Amerikaanse president Obama riep al voor zijn inauguratie dat het congres de wetgeving moet steunen voor de aanleg van intelligente stroomnetten

Bron: Tweakers.net
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->