Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Jan '09 - + 0 - 0 Google maakt nog steeds winst


Google aandeel Internetgigant Google lijkt nog steeds geen hinder te ondervinden van de kredietcrisis. Ook in het vierde kwartaal van 2008 maakte het bedrijf winst door stijgende advertentie inkomsten en door dalende kosten.


De winst, die een stuk lager was dan dezelfde periode in 2007, viel hoger uit dan analisten vooraf hadden verwacht. Beleggers maakten zich zorgen over de advertentie-inkomsten gezien de economische crisis. De betaalde zoekresultaten stegen echter met 10 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2008.

Nettowinst


De nettowinst van de Internetgigant kwam uit op 1,62 miljard dollar, bij een omzet van 5,7 miljard dollar. Dit is 5,10 dollar per aandeel. Deze resultaten zijn dus hoger dan analisten aanvankelijk verwacht hadden. In het derde kwartaal van 2008 bedroeg de netto winst per aandeel 4,92 dollar met een omzet van 5,54 miljard dollar.
4 Googley reacties!:

Google is in de meeste dingen gewoon het beste; picasa, chrome en earth en natuurlijk gmail.
zie ook het forum: http://google.123forum.nl
daar zoeken we nog leden!
gr stefan

stefan () (link) - 23 Januari '09 - 20:18

Ze geven dus ook 4 miljard dollar uit. Niet slecht!

Erwin Sigterman () (link) - 23 Januari '09 - 21:37

Ik sluit mij aan bij Stefan. Al zou ik het wel leuk en goed vinden als er een goede tweede partij komt. Goed voor de markt.
Verder ben ik benieuwd hoe Google AdWords zich dit jaar, met name in de prijs per klik, gaat ontwikkelen. De prijs per klik zal toch wel drastisch gaan dalen ?

Ton van Houten
Online Succes

Ton van Houten () (link) - 05 Februari '09 - 09:06

De prijs per klik kan misschien ietsje dalen, maar zolang de groei in het aantal adwords gebruikers aanhoud zal de inkomsten voor google ook alleen maar stijgen lijkt mij.

Het is moeilijk om een goeie concurrent voor google neer te zetten. Kijk maar naar microsoft met zn live search probeert al jaren het gevecht aan te gaan.

Erwin (link) - 10 Maart '09 - 15:35


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->