Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Jan '09 - + 0 - 0 Google telefoon G1 eind januari in de winkels


T-Mobile G1 De belangrijkste concurrent voor Apple's iPhone zal eind januari haar opwachting maken op de Nederlandse markt. Telecombedrijf T-Mobile liet afgelopen maandag weten dat de Google G1 in combinatie met een tweejarig abonnement verkocht zal gaan worden.


De naam Google-telefoon is niet helemaal correct, omdat het toestel niet wordt geproduceerd door Google, maar door het Taiwanese HTC. Het toestel heeft toch de bijnaam Google-telefoon meegekregen, omdat het beschikt over het sofwareplatform Android wat door Internetgigant Google is ontwikkeld. Android is een Open Source platform waar ontwikkelaars eenvoudig software voor kunnen maken.

De G1 maakte eind vorig jaar al zijn opwachting in de Verenigde Staten. Volgens T-Mobile topman Hamid Akhavan werden er al honderdduizenden exemplaren van de G1 verkocht. Deze aantallen blijven echter nog wel iets achter bij die van de iPhone.

Abonnement


De G1 zal gratis zijn als een gebruiker er een twee jarig T-Mobile 300 belminuten abonnement bij aanschaft voor 29,50. Bij lagere abonnementen zal de klant bij moeten betalen voor de telefoon. Deze constructie is min of meer hetzelfde als bij de iPhone, waarvan in Nederland inmiddels ruim 100.000 exemplaren zijn verkocht.

T-Mobile G1


Specificaties G1


De T-mobile G1 zal uitgerust worden met een touch-screen, 3 MegaPixel camera, QWERTY-Toetsenbord, Google Applicaties, 3G, WiFi en een 1GB geheugenkaart. Voor meer informatie zie de officiele website.
Al 1 Googley reactie:

Had deze telefoon graag gehad, maar niet met T-mobile sim.
Niet gedacht dat google alleen via t-mobile deze telefoon aanbied.

stevie () - 31 Januari '09 - 16:30


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->