Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Dec '08 - + 0 - 0 'Google-Les' voor scholieren


Google-les Docent Amber Walraven van de Universiteit Twente stelt dat scholieren les zouden moeten krijgen in het kritischer beoordelen van informatie op het Internet. Ze halen nu allerlei informatie van het Internet af en ze weten vaak niet of het een betrouwbare bron is. Er wordt zomaar wat 'geknipt en geplakt'.


Walraven promoveert as. vrijdag op dit onderwerp aan de Open Universiteit Nederland. De inhoud van de zogenaamde Google-Lessen zou moeten bestaan uit het kijken naar betrouwbaarheid en waardevolheid van informatie.

Walraven stelt dat scholieren nu vooral kijken naar het feit of de informatie Nederlands is, of de site snel antwoord geeft op hun vraag en of deze er leuk uitziet. Het onderzoek werd verricht onder scholieren van het vwo.

Geen speciaal vak


Het kritischer leren zoeken op het Internet zou volgens Walraven geen speciaal vak apart hoeven worden, maar docenten zouden zoekinstructies moeten opnemen en verhelderen in de lessen voordat leerlingen aan een zoekopdracht beginnen.

Bron: nu.nl
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->