Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Dec '08 - + 0 - 0 Google vraagt om voorang op Internet


Google Logo Internetgigant Google heeft aan providers gevraagd een zogenaamde "digitale snelweg" aan te leggen voor Google-pagina's zodat deze voorrang krijgen boven andere content. Dit verzoek is erg opmerkelijk, omdat Google altijd een voorstander is geweest van gelijke behandelingen en toegang op het Internet.


Een grote Amerikaanse internetaanbieder denkt dat voorrang geven aan Google's content in gaat tegen de regels over netneutralteit zoals deze zijn beschreven door de
American Federal Communications Commission (AFCC) en heeft daarom al laten weten dat het niet niet van plan is om de content van Google een voorkeursbehandeling te geven.

Google OpenEdge


Het plan van Google, genaamd "Google OpenEdge", beschrijft dat de servers van Google direct in het netwerk van de providers geplaatst zouden moeten worden. Door deze integratie zouden de diensten van Google voor alle gebruikers sneller benaderbaar moeten worden. Google geeft aan dat ook andere bedrijven deze afspraken met providers kunnen maken.
Al 1 Googley reactie:

Dat mag wel even gerelativeerd worden:
“this doesn’t appear to violate network neutrality rules, as it’s more like Google setting up its own private Akamai-like CDN, and, as we’ve explained before, a CDN does not violate neutrality.”
Bron: http://techdirt.com/articles/20081214/18..

Bas () - 15 December '08 - 12:35


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->