Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Dec '08 - + 0 - 0 YouTube start Idols voor klassieke muziek


YouTube Idols Klassieke Muziek YouTube is gestart met een "Idols" variant voor klassieke muziek. De videowebsite van Google is op zoek naar musici die hun talent ten gehore willen brengen tijdens een klassiek muziek evenement in New York. Het project heeft als naam Het YouTube Symphony Orchestra meegekregen.


YouTube roept gebruikers op om eigen muziek-video's te uploaden om zo hun muzikale talent te laten zien en horen. Het is vervolgens aan het publiek om te bepalen wie de beste zijn. De winnaars gaan naar het New Yorkse prestigieuze Carnegie Hall, zo meldt BBC dinsdag.

Tan Dun


Tan Dun, een bekende musicus die ooit een Grammy en een Oscar won voor enkele composities is medeorganisator van het project. Bovendien moeten kandidaten een interpretatie geven van een van Dun's composities.

Naast klassieke muziekinstrumenten mogen er ook andere voorwerpen gebruikt worden, zoals metaal of hockeysticks. Dun liet weten dat "alles gebruikt mag worden om muziek te maken". Het YouTube Symphony Orchestra project wil hiermee muziekliefhebbers op een andere en moderne manier bij elkaar brengen.
Al 1 Googley reactie:

Zelfs YouTube heeft het Idols virus te pakken. Het moet niet gekker worden ;)

webdesign etten-leur () (link) - 04 December '08 - 15:07


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->