Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Nov '08 - + 0 - 0 Google wil Chrome-browser op nieuwe PC's


Google Chrome browser Google hoopt haar marktaandeel van haar browser Chrome snel te kunnen vergroten. De zoekgigant hoopt dit te bereiken door oem-overeenkomsten te gaan sluiten om vervolgens de Chrome-browser met nieuwe PC's mee te kunnen leveren.


Google topman Sundar Pichai gaf deze plannen prijs in een interview met de Britse krant The Times. Pichai liet in The Times weten dat de browser rond januari 2009 uit de testfase (bŔtafase) zal komen en Google zal het rond die tijd dan ook luidkeels gaan aanprijzen. Google heeft bovendien plannen om distributie-overeenkomsten met hardwarefabrikanten te sluiten, waardoor het marktaandeel van Google Chrome toe zal nemen.

Softwarebundeling


Softwarebundeling is niets nieuws onder de zon voor Google. Het bedrijf plaatst namelijk al langer haar toolbar op nieuwe PC's van verschillende fabrikanten. Het kan voor een bepaald stuk sofware van doorslaggevende betekenis zijn om standaard meege´nstalleerd te worden. Zo wist Microsoft eind jaren '90 van Netscape te winnen door Internet Explorer standaard met Windows mee te leveren.

Linux-OS en OS X


Picai liet verder weten dan Google Chrome in de eerste helft van 2009 haar opwachting zal maken op de besturingssystemen Linux-OS en OS X. De toekomstige versies van Google Chrome zullen net als Firefox add-ons gaan ondersteunen. Wanneer dit precies gepland staat is nog onduidelijk.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->