Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Nov '08 - + 0 - 0 Google introduceert SearchWiki


Google SearchWiki Google heeft het zogenaamde SearchWiki geļntroduceerd. SearchWiki maakt het mogelijk om zoekresultaten te personaliseren. Zo kan er bijvoorbeeld commentaar bij een zoekopdracht worden geplaatst, kunnen er zoekresultaten opgeslagen worden of kunnen er zoekresultaten worden verplaatst.


De SearchWiki werkt alleen als een gebruiker in bezit is van een Google-account. Dit wil zeggen dat gebruikers van de zoekmachine alleen zijn eigen zoekresultaten kan opslaan en bewerken. De SearchWiki is simpelweg een kladblok die je in staat stelt zoekresultaten op te slaan.

Misschien wel de fijnste functie is de mogelijkheid om zoekresultaten van plek te veranderen en zo de meeste belangrijke bovenaan weer te geven. Verder is het mogelijk om notities op te slaan aan de hand van opmerkingen en de herschikking een nieuwe zoekopdracht uit te laten voeren. Samenvattend heeft de nieuwe functionaliteit van Google een stukje meer dynamiek toegevoegd aan het zoeken op het Internet. De SearchWiki is vooral makkelijk wanneer een gebruiker meerdere malen dezelfde zoekopdracht geeft.

Yahoo! stelde al eerder gebruikers van haar zoekmachine instaat op hun zoekresultaten te sorteren op basis van het klikgedrag van andere gebruikers.

Voorbeeld van Google SearchWiki


Een screenshot van de Google SearchWiki is hieronder te vinden.

Google SearchWiki


Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->