Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Nov '08 - + 0 - 0 Yahoo! CEO Jerry Yang treed af


Jerry Yang Yahoo! Chief Executive Officer en mede-oprichter van Yahoo!, Jerry Yang, treed af. Yang zal het bedrijf echter niet verlaten, want hij pakt zijn oude functie als directeur Technology & Strategy weer op. Yang kreeg de laatste tijd veel kritiek uit de eigen organisatie, omdat hij veel te passief geweest zou zijn in de onderhandelingen met Microsoft.


De gesprekken met Microsoft liepen uiteindelijk op niets uit, omdat Yang het bod van 47,5 miljard dollar van Microsoft veel te laag vond. Ook gesprekken met Google en Time Warner over een mogelijke samenwerking liepen op niets uit.

Yang benadrukte zelf dat zijn vertrek tot stand is gekomen na een uitvoerig overleg met het board. In dit board bevindt zich ook Carl Icahn, die al eens eerder uit was op een vertrek van Yang omwille van zijn terughoudendheid bij de deal met Microsoft.

Speculaties omtrent Yang's opvolger


Op dit moment wordt er druk gespeculeerd over Yang's opvolger. Onder andere AOL-directeur Jon Miller, News Corp president and Chief Operating Officer Peter Chernin, voormalig eBay Inc Chief Executive Meg Whitman, voormalig Yahoo COO Dan Rosensweig en Yahoo president Sue Decker worden genoemd.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->