Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Nov '08 - + 0 - 0 Google met spraakherkenning op iPhone


Google iPhone Spraak Google heeft een applicatie ontwikkeld die het mogelijk maakt om via spraakherkenning te zoeken op de iPhone van Apple. Het programma kan dus via spraak een zoekopdracht herkennen en het laat vervolgens in de browser de zoekresultaten zien.


Volgens geruchten zou de nieuwe applicatie van Google sinds vrijdag te verkrijgen zijn binnen de App-store, maar tot op heden is hij nog niet gesignaleerd. Deze extra zoekmogelijkheid is als eerste te gebruiken op de iPhone van Apple, en dus heel verassend niet op de G1 met de Android-software van Google.

Patent op "Voice Search"


Google maakt van het zoeken op spraak een steeds belangrijker thema. Het bedrijf onderstreepte dit twee jaar geleden door een patent aan te vragen voor de ontwikkeling van het zogenaamde "Voice Search". Inmiddels bestaat er al een zoekmachine op spraak, echter is deze nog erg beperkt.

Aan de andere kant is Google met Google Audio Indexering erg druk om audio op het Internet te indexeren. Deze optie bood tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen de mogelijkheid om te zoeken binnen videotoespraken van Obama en McCain.

Concurrentie blijft niet achter


Google is niet het enige bedrijf dat zicht bezighoudt met zoeken op spraak. Ook Microsoft roert zich op dit gebied, zo kocht het bedrijf vorig jaar Tellme, een bedrijf dat een zoekmachine met spraakherkenning levert aan Blackberry. Verder ontwikkelt Yahoo! ook al een tijdje een spraakgestuurde zoekfunctie voor de mobiele telefoon.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->