Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Nov '08 - + 0 - 0 Google Earth terug in de tijd


Google Earth Rome Google heeft een nieuwe layer ontwikkeld voor haar populaire Earth applicatie. De nieuwe layer toont beelden van Rome zoals het er 320 jaar V.C. uit zag. Deze nieuwe layer is bovendien helemaal 3D.


De nieuwe layer laat gebouwen zien die door de jaren heen in Rome hebben gestaan. Zo is bijvoorbeeld het beroemde Collosseum te zien, maar ook gebouwen die al jarenlang vergaan zijn. Wegen en het toenmalige landschap zijn hier goede voorbeelden van. Google gaat met de layer zelfs zo ver dat bedrijven een 360 graden zicht van Rome kunnen oproepen, door straten kunnen vliegen of zelfs het interieur van een gebouw tot in detail bekijken.

Geschiedenisboeken


Geschiedenisboeken met slechte kwaliteit foto’s van vroeger worden door de nieuwe layer van Google Earth vanaf nu verleden tijd. Ook oude tekeningen en kaarten van het vroegere Rome kunnen nu in de prullenbak, want Google heeft een vele makkelijkere manier gevonden om de cultuur van het oude Rome op te snuiven en te bekijken.

Samenwerking met Rome Rebom Project


Het project van Google is ontstaan uit een samenwerking met het Rome Rebom Project. De samenwerking heeft door het succes zelf de aandacht getrokken van de burgemeester van Rome. Hij vertelde gefascineerd te zijn door het oog voor detail.

Enkele screenshots uit de nieuwe layer van Google Earth:
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->