Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Nov '08 - + 0 - 0 Google bereikt akkoord over publiceren boeken


Google Book Search Google heeft een akkoord bereikt met de Vereniging van Amerikaanse Uitgevers en de Auteurs Gilde om al haar boeken en tijdschriften van de grootste universitaire bibliotheken te digitaliseren en indexeren. Google is bereidt hier 125 miljoen dollar te betalen.


Google had ruim vier jaar geleden ten doel om ruim tien miljoen boek(delen) in te gaan scannen. Met de middelen die normaliter voorhanden zijn zou dit 1600 jaar werk en 600 miljoen dollar kosten. Google zei destijds dit in zes jaar te kunnen en inmiddels heeft het bedrijf dan ook al ruim zeven miljoen boeken digitaal gemaakt.

Inhoud akkoord


Het Akkoord houdt in dat tot 20% van de boeken door Google digitaal gepubliceerd mag worden. Voor toegang tot de overige inhoud dient betaald te worden. Van deze opbrengst gaat vervolgens 37% naar Google en de rest naar de betreffende auteurs en uitgevers.

Universiteiten, bibliotheken en andere organisaties kunnen een abonnement nemen die volledige toegang verschaft tot alle boeken, ook diegene die uitverkocht zijn en niet van een nieuwe druk worden voorzien.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->