Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Nov '08 - + 0 - 0 Eric Schmidt bedankt voor functie onder president Obama


Eric Schmidt Google-baas, Eric Schmidt heeft al bij voorbaat bedankt voor de functie "techminister" onder de nieuwe president Barack Obama. "Mocht Obama mij voor deze functie vragen zal ik hier niet op ingaan.", zei hij tijdens een interview op de Amerikaanse tv-zender CNBC.


Obama maakte al snel na zijn overwinning op McCain bekend dat hij van plan is om een hoofd technologische zaken aan te stellen binnen zijn regering. Het overgangsteam, het team dat hem helpt de juiste staf te vinden voor het Witte Huis, kent al een aantal technologische breinen uit Silicon Valley die voor deze functie in aanmerking komen. Obama voerde een van de meest technologische campagnes uit de geschiedenis door te adverteren in games voor de Xbox en het uitbrengen van een eigen iPhone-applicatie.

Obama zei dat hij iemand zoekt die kan garanderen dat de regering en al haar werkplekken de infrastructuren, gedragslijnen en diensten hebben voor de 21ste eeuw. Deze Chief Technology Officer wordt ook meteen verantwoordelijk voor de beveiliging van alle computernetwerken die de Amerikaanse overheid in beheer heeft.

Lijst


Hoog op de kandidatenlijst staat dus Google-baas Eric Schmidt, maar bijvoorbeeld ook Vinton Cerf. Cerf ontwikkelde in 1973 samen met Bob Kahn de architectuur van wat later het Internet werd. Schmidt was in aanloop naar de presidentsverkiezingen de campagneleider van Obama op het gebied van technologie. Verder maakte Schmidt zijn opwachting op de Democratische Conventie, waar hij buiten het congrescentrum beschikbaar was voor vragen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->