Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Nov '08 - + 0 - 0 Google gaat rustiger investeren


Eric Schmidt CEO Google Google heeft aangegeven in de toekomst minder te gaan investeren in nieuwe diensten en services. Google geeft aan dat dit een gevolg is van de slepende economische crisis en dus zal gaan bezuinigen op projecten die niet snel geld opleveren.


Deze uitspraken kwamen van Google-CEO Eric Schmidt tijdens een interview met de New York Times. Schmidt benadrukte in het interview echter wel dat Google nog steeds nieuwe diensten en services zal blijven ontwikkelen. "We gaan natuurlijk voorzichtiger om met grote uitgaven, maar we blijven investeren in kleine partijen die gekke dingen doen.", aldus Schmidt.

Blijven investeren


Schmidt geeft aan geen spijt te hebben van de investeringen in de browser Chrome en het mobiele besturingssysteem Android. Hij legt uit dat nieuwe investeringen een belangrijke voorwaarde zijn om over vijf tot tien jaar nog steeds goed te draaien als bedrijf. Schmidt: "Investeren in nieuwe innovaties is belangrijk, wanneer je dit niet doet kan dat op lange termijn een slecht resultaat opleveren."

Advertentiedeal met Yahoo!


Het mislukken van de advertentiedeal tussen Google en Yahoo! noemt Schmidt een incident. Hij geeft aan dat Google niet anders gaat denken over toekomstige deals. Het was een unieke situatie.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->