Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Nov '08 - + 0 - 0 Ballmer uit kritiek op Google Android


Google Android Steve Ballmer Steve Ballmer, algemeen directeur van softwaregigant Microsoft, begrijpt helemaal niets van Googles strategie om met een nieuw mobiel besturingssysteem te komen. Ballmer geeft aan dat hij nooit een mobiel besturingssysteem zonder verdienmodel uit zou brengen.


Ballmer heeft geen enkel goed woord over voor Google Android. Hij geeft aan de strategie echt niet te snappen. “Snapt iemand hier de strategie wel”, vraagt Ballmer aan de zaal bij een conferentie in Sydney. Verder geeft hij aan niet bij investeerders langs te durven gaan met een mobiel besturingssysteem zonder verdienmodel.

Wel positief over andere concurrenten


Eerder die dag op de conferentie liet de algemeen directeur van Microsoft zich wel positief uit over andere concurrenten op de markt als Apple, Symbian en Mobile Linux, maar zodra de naam Google werd genoemd verdween de positieve toonzetting direct. “Ze staan natuurlijk totaal niet bovenaan mijn lijstje, maar laten we afwachten hoe ze het er vanaf gaan brengen”, aldus Ballmer. Microsoft investeert zelf veel geld in de ontwikkeling en marketing van haar eigen Windows Mobile platform.

Zeer kostbaar


Directeur van de Australische telecomaanbieder Telstra, Sol Trujillo, vertelde dat een nieuw mobiel besturingssysteem ontwikkelen en onderhouden een kostbare zaak is. Ze moeten investeren in een groot scala aan middelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het opzetten en investeren van een helpdesk met personeel. Volgens Trujillo is het nog maar de vraag of Google Android het zal redden op de markt.

De eerste mobiele telefoon met Google Android wordt sinds eind oktober verkocht en is gedoopt tot de HTC / T-Mobile G1. Het toestel komt naar verwachting in het voorjaar van 2009 in de Nederlandse schappen te liggen.
Al 1 Googley reactie:

Grappig. Relatief kort geleden wilden ze niet investeren in search, omdat daar geen verdienmodel voor was. Kijken wat Darwin van Microsoft vindt….

Barry de Vries () - 07 November '08 - 17:22


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->