Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Nov '08 - + 0 - 0 Overname Yahoo! door Microsoft in zicht


Yahoo! Microsoft overname Een overname van Internetbedrijf Yahoo! door softwarereus Microsoft lijkt nu toch echt een grote kans van slagen te hebben. Dit maal was het Jerry Yang, topman van Yahoo!, die verklaarde dat de overname het beste is voor beide partijen.


Wie de berichtgeving van de afgelopen maanden rond deze mogelijke overname heeft gevolgd zal tot de conclusie komen dat deze uitspraak van Yang uiterst verassend is. Eerdere pogingen door Microsoft liepen namelijk steeds stuk, omdat Yahoo! bleef volhouden dat het bod door Microsoft van ruim 47,5 miljard dollar te laag zou zijn. Yahoo! besloot zelfs tot een samenwerking met concurrent Google om Microsoft van zich af te houden.

Door de huidige financiŽle crisis is het aannemelijk dat Yahoo! nu voor een lager bedrag toch zal (moeten) toehappen.

Amerikaanse ministerie van Justitie


Nu deze samenwerking met Google sinds afgelopen woensdag lijkt te mislukken trekt Yahoo! weer steeds meer naar Microsoft. Google verklaarde namelijk dat de samenwerking waarschijnlijk had geleid tot een fel gevecht met de Amerikaanse mededingingsautoriteiten. Het Amerikaanse Ministerie van Justitie was ook al een onderzoek gestart naar de deal.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->