Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Nov '08 - + 0 - 0 Google en Yahoo! herzien samenwerking


Google en Yahoo! Google en Yahoo! hebben samen besloten de eerder gemaakte advertentiedeal te herzien. Beide bedrijven hopen hiermee de ongerustheid bij concurrenten, het Amerikaanse ministerie van Justitie en adverteerders weg te nemen.


Het Amerikaanse ministerie van Justitie is in juli een onderzoek gestart naar de advertentiedeal tussen Google en Yahoo!. De deal wordt gezien als mogelijke kartelvorming. Google en Yahoo! domineren samen de online zoekmarkt. Google liet eerder weten af te zien van een deal als beide partijen er geen voordeel uit kunnen halen.

Limiet


In de inmiddels herziende deal wordt een limiet gesteld aan het percentage omzet dat Yahoo! kan verdienen met de Google AdWords. De limiet houdt in dat Yahoo! niet meer dan 25 procent marge op de Google AdWords mag halen. Verder loopt de deal maar voor twee jaar, in tegenstelling tot de tien jaar die eerder overeen waren gekomen en kunnen adverteerders bovendien nog kiezen of ze wel of niet op Yahoo! weergegeven willen worden.

Door de nieuwe deal verwachten analisten dat de onzekerheid nu voor een groot gedeelte zal worden weggenomen. Echter is de vraag of het nog wel zo interessant is voor Yahoo! om mee te doen. Yahoo! verwachtte namelijk het eerste jaar een slordige 450 miljoen dollar te verdienen met de Google AdWords. Met de nieuwe deal zal de winst blijven steken op 80 tot 100 miljoen dollar.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->