Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

28 Okt '08 - + 0 - 0 Yahoo! gaat voor sociaal netwerk


Yahoo sociaal netwerk Internetbedrijf Yahoo! wil van portaalsite veranderen in een sociaal netwerk. Yahoo! wil dit realiseren door haar Internetactiviteiten beter aan elkaar te koppelen en programmeurs online diensten laten ontwikkelen die met de verschillende websites van Yahoo! kunnen samenwerken.


Yahoo! is bij de meeste mensen bekend van haar eigen zoekmachine, echter bezit het ook een groot aantal webdiensten zoals de fotosite Flickr, een webmaildienst en kaarten-, sociale bookmarkdienst Del.icio.us en video- en nieuwssites.

Onderliggend platform


Yahoo! wil nu al deze verschillende diensten aan elkaar koppelen door een onderliggend platform te ontwikkelen. Gebruikers kunnen vervolgens een persoonlijk profiel opzetten, vrienden maken, contacten delen en activiteiten plannen. Naast de eigen diensten wil Yahoo! ook diensten van derden aan het platform toevoegen. Zo moeten bijvoorbeeld Amazon en sociale nieuwssite Digg aan het platform toegevoegd worden.

Concurrentie


Yahoo! hoopt met deze "socialisering" haar online diensten aantrekkelijker te maken en de concurrentie aan te gaan met onder andere Google.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->