Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Okt '08 - + 0 - 0 Microsoft gaat economische crisis te lijf


Microsoft FinanciŽle topman van Microsoft, Chris Liddell, heeft een driedelig plan bekendgemaakt waarmee Microsoft de slepende economische crisis te lijf wil gaan. De belangrijkste uitkomst is dat er 500 miljoen dollar aan kosten bespaard moet worden.


Microsoft realiseert zich dat zij de economie niet kunnen beheersen. Wel is Liddell van mening dat ze controle uit kunnen oefenen over haar eigen prestaties binnen deze economie. Zo wil Microsoft voor haar klanten de zogenaamde ďtotal cost of ownershipĒ verlagen, haar eigen kosten omlaag brengen en kleine investeringen doen.

Besparingen


Microsoft denkt nieuwe klanten te trekken door deze te wijzen op kostenbesparende programmaís zoals Hyper-V-virtualisatiesoftware en Office Communication Server. Verder wil de softwaregigant eerdergenoemde 500 miljoen dollar besparen door ondermeer te snijden in de personeelskosten. Zo zal de reiskostenvergoeding omlaag gaan en wordt er minder geld uitgegeven aan marketingactiviteiten.

Overname Yahoo!


Hoewel Steve Ballmer van Microsoft afgelopen maand nog liet weten een overname van Yahoo! te zien zitten, liet Liddell zich hier niet over uit. Ballmer vindt dat een overname voor beide bedrijven aantrekkelijk en zinvol is. Echter lijkt een overname niet reŽel in deze economisch slechte tijd.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->