Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Okt '08 - + 0 - 0 Google mag Russisch advertentiebedrijf niet overnemen


Google Russische overname Google mag van de Russische markttoezichthouder, de Federale Antimonopolie Dienst (FAS), het zoek- en advertentiebedrijf Zao Begun niet overnemen. Google maakte afgelopen juli bekend het Russische Internetbedrijf voor 140 miljoen dollar te willen kopen.


Met deze acquisitie hoopte Google haar aanwezigheid in Rusland te kunnen vergroten. Zao Begun is een dochteronderneming van het Russische Rambler Media en runt een zoekmachine met aanvullende advertentiediensten.

De blokkering zou echter maar een kleine formaliteit betreffen. Google zou namelijk nog geen complete lijst met namen hebben overhandigd waarin staat wie er tot de zogenaamde “Google Business Group” behoren.

Teleurgesteld


Google laat weten teleurgesteld te zijn in het besluit van de FAS. Verder laat het bedrijf weten het besluit te onderzoeken en later met een officiële reactie te komen. "We zijn erg teleurgesteld in de beslissing die FAS heeft genomen. We geloven oprecht dat deze overname ons in staat stelt om de mogelijkheden voor Russische gebruikers, adverteerders en uitgevers te vergroten. Dat zal de hele industrie ten goede komen.", aldus Google.

Samenwerking tussen Google en Yahoo!


Naast dit besluit loopt ook nog het onderzoek van het Amerikaanse Department of Justice naar de deal tussen Google en Yahoo!. Yahoo! besloot als noodgreep tot de samenwerking met Google om een mogelijke overname door Microsoft te voorkomen.

Critici denken dat een definitieve samenwerking tussen Google en Yahoo! zal leiden tot hogere prijzen op de online advertentiemarkt. Google heeft echter laten weten de advertenties te verkopen aan de hand van veilingen en zich zo niet kan bemoeien met een eventuele prijs.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->