Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Okt '08 - + 0 - 0 Google introduceert Earth voor iPhone


Google Earth iPhone Google heeft een speciale versie van haar digitale wereldbol, Google Earth, uitgebracht voor de iPhone. Google paste eerder al enkele websites aan om de weergave op de iPhone te verbeteren.


De speciale versie van de Earth-applicatie houdt rekening met alle mogelijkheden die de iPhone te bieden heeft. Door middel van de Gsensor (accelerometer) kan bijvoorbeeld het perspectief van het landschap verandert worden, wanneer het scherm gekanteld wordt. Verder kan de nieuwe Earth-applicatie de locatie bepalen door middel van de ingebouwde GPS-module of via de dichtstbijzijnde telefoonmast(en).

Ingebouwde browser


Een ingebouwde browser zorgt er voor de gebruikers zoekopdrachten kunnen invoeren, waarbij deze vervolgens op de kaart worden getoond door middel van pushpins. Door op deze pushpins te drukken kan aanvullende informatie worden weergegeven.

Gratis


Via de AppStore is de nieuwe applicatie gratis te downloaden. De versie is geschikt voor de Iphone en de iPod Touch. Google geeft wel aan dat in de toekomst advertenties in de applicatie getoond kunnen gaan worden. Ook een speciale versie voor het nieuwe besturingssysteem Android sluit Google niet uit.

Vergelijking met Windows Mobile-versie


In vergelijking met de Windows Mobile-versie van de Earth-applicatie is de iPhone-versie inderdaad een stuk gebruiksvriendelijker. Vooral de integratie van de accelerometer is schitterend en de ingebouwde browser geeft de iPhone-versie een stuk meer mogelijkheden.

YouTube-filmpje met meer informatieNog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->