Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Okt '08 - + 0 - 0 Grote update Google Analytics


Google Analytics Google heeft afgelopen woensdag een grote update voor Google Analytics gelanceerd. Eťn van de belangrijkste nieuwe features is de toevoeging van API. Met de toevoeging van API krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om informatie uit het populaire Google Analytics te exporteren.


Google geeft met deze nieuwe features gehoor aan klanten die al langer de wens koesterden voor meer mogelijkheden. Enkele voorbeelden van nieuwe features zijn:
* Toevoeging van API
* Maatreportages
* Geavanceerde segmentatie
* Integratie met Google AdSense
* Vernieuwde interface
* En meer functies voor gegevensvisualisaties

Gezien de huidige financiŽle situatie in de wereld lijkt Google met deze update voor Analytics de concurrentie ver achter zich te laten. Dit komt Analytics van Google, in tegenstelling tot de software van concurrenten, gratis is.

Wat is een API?


API staat voor Application Programming Interface en zorgt er in de basis voor dat een bepaald programma met een ander programma kan communiceren. Een API definieert de toegang tot de functionaliteit die er achter schuil gaat. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een tekenprogramma dat een printer aan kan sturen. De API zorgt daarbij voor de vertaling tussen het programma en de printer.

Google Account


Om Google Analytics zelf te kunnen gebruiken moet je in bezig zijn van een Google Account. Meer informatie over een Google Account is hier te vinden.
Al 1 Googley reactie:

Een uitvoerige analyse inclusief screenshots staat hier: http://www.webanalisten.nl/software/giga.. Trouwens, de nieuwe features zijn nog niet bij iedereen zichtbaar.

Erik-Jan () (link) - 26 Oktober '08 - 22:15


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->