Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Okt '08 - + 0 - 0 Google geeft broncode Android nu volledig vrij


Google Android Google heeft de broncode van haar mobiele besturingssysteem Android inmiddels volledig vrijgegeven voor derden. Google doet dit in de hoop meer fabrikanten te vinden die Android als besturingssysteem op hun toestellen willen gebruiken.


Enkele maanden geleden bracht Google al Software Development Kits uit voor Android. Met deze Software Development Kits werd het voor programmeurs mogelijk om applicaties voor het besturingssysteem te schrijven. Op het moment van deze release beloofde Google op termijn ook de gehele broncode vrij te geven. Deze belofte komt Google nu dus na. De licentie die is gekoppeld aan de broncode is voor zowel bedrijven als individuele programmeurs interessant.

Geen ondersteuning voor Windows


Programmeurs die applicaties voor Google Android willen ontwikkelen zullen wel moeten beschikken over Ubuntu of Mac OS X, want Windows wordt niet ondersteund. Google mikt met het vrijgeven van de broncode op telefoonfabrikanten die door alle extra programmatuur Google Android op hun toestellen willen gaan gebruiken. Google hoopt met name op applicaties voor de ondersteuning van Bluetooth. Google is hier door tijdgebrek namelijk niet aan toegekomen.

Meer info over Google Android zie hier.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->