Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Okt '08 - + 0 - 0 Google bevestigt komst online presentatiesoftware


Google Apps Google heeft bevestigd dat het bezig is met een uitbreiding op de kantoorsoftware Google Docs en Spreadsheet. De Internetgigant geeft aan te werken aan een online presentatieprogramma dat de concurrentie aan moet gaan met PowerPoint van Microsoft. Google lanceerde in 2006 al Google Docs en Google Spreadsheet.


Gebruikers van het zogenaamde Google Apps kunnen online kantoorbestanden aanmaken, openen of bewerken. De bestanden kunnen verder op de server van Google worden opgeslagen of lokaal op de eigen harde schijf. De presentatiedienst wordt nu aan Google Apps toegevoegd.

Concurrentie met Microsoft


Google hoopt met Apps serieus de concurrentie aan te kunnen gaan met Microsoft Office. Microsoft Office is op dit moment markleider in de kantoorsoftware-branche. In februari afgelopen jaar ontdekte een weblogger een javascriptcode die wees op de ontwikkeling van de nieuwe presentatiesoftware door Google.

Tonic Systems


Voor de ontwikkeling van de software kocht Google onlangs het bedrijf Tonic Systems. Tonic Systems is gespecialiseerd in de ontwikkeling van presentaties. Het is niet nieuw dat Google een bedrijf opkoopt om er vervolgens een eigen product uit te ontwikkelen. Voor Google Docs kocht het bedrijf al Writely.

Google Apps


Google Apps is het gebundelde Software Pakket van Google met de belangrijkste "Office" toepassingen zoals Gmail, Docs en Spreadsheets. Het pakket is in 2006 gelanceerd en wordt gezien als een grote concurrent voor Microsoft Office dat sinds het midden van de jaren '90 dominantie had op de office software markt.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->