Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Okt '08 - + 0 - 0 Veel belangstelling voor Gphone aka. T-mobile G1


T-mobile G1 Internetgigant Google kan erg tevreden zijn over de introductie van haar eerste mobiele telefoon, want T-Mobile heeft inmiddels al anderhalf miljoen exemplaren besteld. Google heeft voor de T-Mobile G1 het besturingssysteem genaamd Google Android ontwikkkeld. Smartphone-fabrikant HTC produceert het toestel.


De mobiele telefoon van Google wordt als belangrijkste concurrent van de iPhone gezien. Enkele criticasters denken hier echter anders over, omdat het toetsenbord en de verwijderbare batterij het toestel een stuk zwaarder zou maken dan de iPhone. Verder beschikt de smartphone slechts over 1 GigaByte aan geheugen en zit er geen normale aansluiting voor een hoofdtelefoon op.

Voordelen


Groot voordeel van de G1 ten opzichte van de iPhone is dat het besturingssysteem Android open source is. Dat betekent dat iedereen applicaties voor de telefoon kan ontwikkelen. Apple houdt nog steeds de regie in handen over welke programma's voor de iPhone beschikbaar komen.

Op termijn moeten andere fabrikanten ook de mogelijkheid krijgen om toestellen met Android uit te rusten. Op welke termijn dit gaat gebeuren is echter nog niet duidelijk.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->