Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Okt '08 - + 0 - 0 Google heeft vooralsnog geen last van kredietcrisis


Google GOOG Google heeft voorlopig nog geen last van de slepende kredietcrisis. Google rapporteerde gisteren een winst, in Q3 van 2008, van 26% ten opzichte van een jaar eerder.


De nettowinst van de Internetgigant kwam uit op een slordige 1,35 miljard dollar. Google’s omzet deed het ook erg goed, deze steeg met ruim 30% naar 5,5 miljard dollar. Deze goede cijfers hadden analisten ook niet verwacht. Deze waren namelijk uitgegaan van 4,11 dollar winst per aandeel, in werkelijkheid kwam de winst uit op 4,24 dollar per aandeel.

Eric Schmidt, topman van Google, geeft aan dat hij erg optimistisch is over de toekomst. Echter wijst hij wel op de “slechte” economische ontwikkelingen die op dit moment in de wereld gaande zijn.

Economische daling


Het bedrijfsmodel van Google is volgens veel analisten goed bestand tegen de economische daling die er naar verwachting aan komt. De advertenties van Google, de Google AdWords, zijn volgens velen nog steeds de beste vorm van online adverteren.

Deze goede cijfers heeft Google mede te danken aan het letten op de kosten. De operationele kosten, bijvoorbeeld personeel, bedroegen in Q3 van 2008 29%, in Q2 van 2008 was dit nog 31%. Schmidt geeft aan dat Google, door de economische neergang, de kosten scherp in het oog houdt.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->