Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Okt '08 - + 0 - 0 Google als hersentrainer


Google Brein Uit een kleinschalig Amerikaans onderzoek is gebleken dat zoeken op het Internet grote delen van de oudere hersenen aan het werk zet. Op deze manier is Googlen dus een goede manier om het oude brein te trainen en alert te houden.


Inmiddels is alom bekend dat puzzelen goed is voor de hersenen, maar nu is, voor het eerst, door de onderzoekers van de University of California in Los Angeles vastgesteld dat Googlen het brein ook scherp houdt.

MRI-scans


Uit MRI-scans bleek niet alleen dat lezen de hersenen bezighoudt, maar ook dat Googlen nog veel meer delen van de hersenen aanspreekt. Echter bleek dit alleen het geval bij ouderen die al bekend waren met het Internet.

Voor het onderzoek werden 24 respondenten onderzocht in de leeftijdscategorie van 55 tot 76 jaar. De ene helft had ervaring met het Internet, de andere helft niet. Verder waren beide groepen gelijk in opleiding, leeftijd en geslacht.

Voor ouderen is het belangrijk om hersenen te trainen, om achteruitgang tegen te houden.
2 Googley reacties!:

D’oh! Ik heb geen toestemming gegeven om mijn foto te publiceren! Wat is M.R.I? Marshmellow in Rumraisin Icecream? mmmm yea!

efgtest () - 17 Oktober '08 - 09:54

Als we het toch over “oud” hebben, ik wacht nog steeds op het onderzoek over altavista,webcrawler en yahoo search! :-)

lenen nl () (link) - 03 December '08 - 18:49


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->