Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Okt '08 - + 0 - 0 Google en Yahoo! stellen samenwerking uit


Yahoo! Google Google en Yahoo! hebben de samenwerking op het gebied van online advertenties uitgesteld. Dit in verband met een grootscheeps onderzoek naar de advertentie deal, dat op het punt staat te beginnen. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Justitie.


Google en Yahoo! stellen de samenwerking uit, zodat het Amerikaanse ministerie van Justitie de tijd heeft om de deal goed te onderzoeken. Echter verwachten veel analisten dat het uitstel maar een paar weken zal duren.

Google AdSense


Yahoo! zou op 11 oktober een gedeelte van haar zoekmachine opstellen voor de advertentiedienst Google AdSense. Hoewel deze datum voor iedereen bekend was, hebben beide partijen de precieze planning alleen gecommuniceerd naar bepaalde overheidsdiensten, zoals de Securities and Exchange Commission.

Vrijwillig


Het besluit om de overeenkomst uit te stellen kwam vrijwillig van Google en Yahoo!. Beide partijen vonden het beter om het onderzoek de tijd te geven, zodat iedereen kan zien dat de samenwerking niet negatief is voor de concurrentie in de advertentiemarkt.

Google en Yahoo! geven echter wel aan dat het gaat om uitstel, maar géén afstel. Ze hebben beiden maanden gewerkt aan de deal en zijn vastberaden om ermee door te gaan.
Al 1 Googley reactie:

Ze wachten zeker op een wat beter beursklimaat zodat de positieve geluiden uit de synergie beter op zn plaats gaan vallen..

George () (link) - 09 Oktober '08 - 12:40


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->