Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Okt '08 - + 0 - 0 Microsoft gaat strijd aan met Google met SearchPerks


Microsoft Live Search Softwareproducent Microsoft heeft aangegeven de strijd aan te gaan met concurrent Google. Microsoft wil dit gaan doen door gebruikers van haar Live Search dienst te gaan belonen met punten wanneer ze gebruik maken van de zoekmachine. Punten kunnen later ingewisseld worden tegen mooie cadeaus.


De testperiode zal in eerste instantie alleen betrekking hebben om de VS. Gebruikers daar kunnen punten verzamelen door gebruik te maken van Microsofts Live Search zoekmachine. Wanneer gebruikers een bepaald aantal punten hebben verzameld, kunnen deze worden ingewisseld tegen mooie cadeaus zoals vliegmijlen, t-shirts, muziekdownload enz.

Inkomsten door adverteerders


Een zoekmachine krijgt doorgaans veel inkomsten binnen uit reclame en daarom wordt er een felle concurrentiestrijd gevoerd tussen de verschillende bedrijven. Echter blijkt Google al jarenlang de winnaar op dit terrein en zodoende zag het bedrijf recent nog haar marktaandeel ten opzichte van Microsoft groeien.

SearchPerks!


Microsoft gaf het nieuwe "programma" de naam SearchPerks! mee. Tests met dit programma zullen naar verluid tot midden april volgend jaar lopen. Gebruikers kunnen per dag maximaal 25 tickets verkrijgen en vanaf 525 tickets kunnen er cadeaus worden uitgezocht. 1000 vliegmijlen kosten bijvoorbeeld 1800 tickets.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->