Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Sep '08 - + 0 - 0 Google organiseert ideeŽnwedstrijd


Were;d bol Internetgigant Google heeft een wedstrijd uitgeschreven waarin vijf goede ideeŽn beloond zullen worden met een miljoenensubsidie. De ideeŽn moeten in het thema staan van het verbeteren van de wereld.


Het project heeft als naam "Project10^100" gekregen, dit is een notatie van het getal googol. Het "merk" Google ontleent haar naam aan het woord googol, tien tot de macht honderd. Verder staat het project in het teken van het 10-jarig bestaan van het bedrijf.

Het gaat er bij de wedstrijd om, om tot ideeŽn te komen die zorgen voor een betere wereld voor zoveel mogelijk mensen. Google noemt als voorbeeld de "Hippo Water Roller", een apparaat waarmee mensen in derde wereld landen makkelijk water over een grote afstand kunnen vervoeren. Ook het inzetten van bussen met mobiele wifi-verbindingen, om afgelegen gemeenstappen van Internet te voorzien, wordt door Google als voorbeeld genoemd.

Jury


Internetgebruikers zullen uit een selectie van honderd ideeŽn de beste twintig ideeŽn kunnen kiezen. Uit deze twintig finalisten zal een jury vervolgens maximaal vijf winnaars aanwijzen. De uiteindelijke winnaar zal in totaal een subsidie krijgen van 10 miljoen dollar.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->