Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Sep '08 - + 0 - 0 Marktaandeel Google Chrome neemt af


Google Chrome Na een wervelende start voor Google's nieuwe browser Chrome valt het marktaandeel nu weer wat weg. Dit blijkt uit cijfers van statistiekenbureau Net Applications.


Net Applications maakt nu, drie weken na de lancering van Google Chrome, de balans op. Chrome heeft momenteel ''slechts'' een marktaandeel 0.77%, een week geleden was dit nog 0.85%.

Marketing vice president van Net Applications Vince Vizziccaro, zegt dat het marktaandeel van Chrome alleen een piek vertoont in het midden van de nacht. Dit fenomeen doet zich ook voor bij Firefox en Safari. Dit omdat veel bedrijven Internet Explorer gebruiken als standaard browser en andere browsers blokkeren, particuliere gebruikers kiezen dus wel meer voor Google Chrome.

Marketing


Volgens Vizziccaro kan het inzakken van het marktaandeel ook te maken hebben met de beperkte marketingaandacht die Google voor Chrome overheeft. De downloadlink die bij de lancering op de homepagina van Google te zien was is bijvoorbeeld alweer als sneeuw voor de zon verdwenen. Vizziccaro zegt dat hij alleen adwords terug kan vinden op de trefwoorden "browser"of "browsers".
Al 1 Googley reactie:

Deze keer moet Google optornen tegen een sterk gestagneerde markt..een nieuw marktoverwicht zit er niet direct in..

Edwin () (link) - 06 Oktober '08 - 20:30


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->