Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Sep '08 - + 0 - 0 Google ook marktleider op het gebied van mobiel zoeken


Google Mobile Mobiel zoeken door middel van mobiel Internet wordt steeds populairder in de VS en Europa. Bijna vanzelfsprekend voert Google deze markt aan.


comScore M:Metrics geeft aan dat het aantal GSM-abonnees in de VS die gebruik maakt van de mobiele zoekfunctie met 68% is gestegen naar bijna 21 miljoen gebruikers. In Europa stijgt het aantal met 38% naar 4,5 miljoen.

In het Verenigd Koninkrijk gebruiken de meeste GSM-abonnees de mobiele zoekfunctie, namelijk 9,5%, ten opzichte van 9,2% in de VS. In Europa laten vooral Frankrijk en Spanje een grote groei zien. In deze landen steeg het gebruik met respectievelijk 69% en 63%.

comScore geeft verder aan dat Google in ruim 60% van de gevallen wereldwijd verantwoordelijk is voor de zoekresultaten. Het is hiermee duidelijk marktleider. In de VS komt Yahoo! op gepaste afstand als tweede naar voren met bijna 35%. In grote delen van Europa is dit percentage slechts de helft.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->