Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Sep '08 - + 0 - 0 Google merk grote winnaar


Google Merk Google is de grootste winnaar geworden op de merkenranglijst van Interbrand die ieder jaar wordt samengesteld. Merril Lynch, Citigroup en Morgan Stanley zijn de grote verliezers. Al voor het achtste jaar op rij is het merk Coca-Cola uitgroepen tot beste wereldmerk.


IBM, vorig jaar derde, neemt plaats twee over van Microsoft wat nu derde staat. Voor het eerst is Google de top 10 binnen komen dringen. Waar het Google Merk vorig jaar nog de twintigste plek voor haar rekening nam, mag het dit jaar opschuiven naar plaats tien. Opvallend is dat Apple nog geen top 10 positie weet te veroveren, het succes van de Iphone zou echter volgend jaar wel voor een grote stijging kunnen zorgen.

Wereldeconomie


Jez Frampton van Interbrand zegt: "De ranglijst is min of meer een afspiegeling van de wereldeconomie. De Amerikaanse kredietcrisis, de groep van opkomende markten en het toenemende belang van duurzaamheid zijn stuk voor stuk ontwikkelingen die zich laten vertalen in het stijgen dan wel dalen van merken op de lijst."

Er zijn dit jaar drie Nederlandse merken in de top 100 terug te vinden, Philips en Shell stijgen respectievelijk met 8 en 4 procentpunt. Echter zakken zij in de ranglijst naar de 43e en 97e plaats. Het derde Nederlandse merk is ING wat 3 procentpunt inlevert en zakt naar plaats 86.

Nieuwkomers


Opvallende nieuwkomers in de lijst zijn H&M (22e), Thomes Reuters (44e), BlackBerry (77e), (Armani 94e), FedEx (99e), en Visa (100e).

Top 10


De volledige top-10 ziet er als volgt uit:
1. Coca-Cola
2. IBM
3. Microsoft
4. GE
5. Nokia
6. Toyota
7. Intel
8. Mc. Donalds
9. Disney
10. Google

Brandz Global Top 100 of Powerful Brands


De Global Top 100 wordt bepaald door de dollarwaarde van merken, gebaseerd op financiŽle cijfers (Bloomberg) en de brand performance (op basis van doelgroepenonderzoek). De lijst is een tegenhanger van de Interbrand Top100. In deze lijst, die in april van dit jaar werd gepubliceerd, mag Google wel de nummer een positie voor haar rekening nemen. Door Brandz wordt Google gezien als bedrijf met de meeste waarde.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->