Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Sep '08 - + 0 - 0 Gerucht: aandeel GOOG gaat AIG vervangen op de DOW Jones


Op diverse sites worden geruchten rondgestrooid dat het aandeel van Google (GOOG op NASDAQ) misschien wel het geplaagde AIG gaat vervangen op de New Yorkse beurs van Dow Jones.


De GIGA verzekeraar AIG krijgt als gevolg van de krediet crisis op dit moment rake klappen op de DOW Jones. Het aandeel staat slechts sinds 2004 op deze beurs omdat ze toentertijd een zeer divers portfolio had. Waarschijnlijk zal AIG enkele essentiŽle onderdelen moeten verkopen waardoor het aandeel minder divers wordt en dus minder geschikt is voor vermelding op de DOW Jones. De kans bestaat dus dat AIG van de DOW Jones wordt gehaald en een ander bedrijf deze positie over kan nemen.

Google zou een mogelijkheid kunnen zijn, alhoewel Google misschien niet geheel past binnen de DOW Jones. Het aandeel Google kreeg de afgelopen weken ook al enkele klappen maar lijkt nog niet serieus geraakt.

Update: APPLE en Wells Fargo Bank worden ook genoemd als mogelijke vervangingen van AIG.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->