Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Sep '08 - + 0 - 0 Brussel onderzoekt Google Yahoo! deal


Google Yahoo Deal Ook Brussel, in de vorm van het Europese directoraat mededinging, gaat onderzoek doen naar de advertentiedeal tussen Google en Yahoo!. Naast Brussel onderzoekt ook de Amerikaanse Justitie de deal die de bedrijven teveel marktaandeel zou geven.


Dat nu ook het Europese directoraat mededinging de deal gaat onderzoeken is zr opmerkelijk, omdat de deal alleen betrekking heeft op Noord-Amerika. In Brussel denken ze desondanks dat de deal tot meer wereldwijde samenwerking zal leiden tussen Google en Yahoo!. De dominantie van Google is in Europa zo groot, veel groter dan in de VS, dat Yahoo! hiervan ook nog flink kan profiteren. Bovendien krijgen beide bedrijven teveel inzicht in elkaars prijsstellingen en wordt er een tegroot gezamelijk marktaandeel gecreeert.

Meer bezwaren


Er komen steeds meer bezwaren tegen de deal. Vorige week al diende de Amerikaanse Associaton of National Advertisers (ANA) en officieel bezwaarschrift in waarna gisteren de World Association of Newspapers nog protesteerde tegen de samenwerking.

De advertentiedeal kwam vorig jaar min of meer voort uit een experiment. Yahoo! probeerde met de deal een overname door Microsoft te voorkomen. De deal werd afgelopen juni officieel.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->