Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Sep '08 - + 0 - 0 Terug van weggeweest: "Clueless" Google Bomb


Het eerste modder gooien bij de verkiezingen in New-Zeeland is begonnen. Er is namelijk sinds lange tijd weer eens gebruik gemaakt van een Google Bomb. Ditmaal was de bom gericht aan John Key, een Nieuw-Zeelandse politicus, hij kwam op de zoekopdracht "Clueless" als eerste naar voren binnen Google.Screenshot van de zoekresultaten op het zoekwoord "Clueless"


Google Bomb


Een Google Bomb is een bombardement van links met als doel een specifieke pagina op een bepaald trefwoord omhoog te stuwen in de resultaten van de zoekmachine van Google. Bij deze Google Bomb hebben veel webmasters met elkaar afgesproken te linken naar de pagina van John Key onder de titel "Clueless". Voormalig Jong Labour-lid Rochelle Rees heeft het "bombardement" opgeŽist.

Bekende internationale Google-bommen zijn woorden als "liar" gelinkt naar de voormalige Britse premier Tony Blair en "more evil than Satan himself" naar de homepagina van Microsoft of "dumb motherf**ker" naar een pagina die merchandise van de Amerikaanse president George W. Bush verkocht.

Google bombs zouden niet meer werkzaam moeten zijn nadat Google een aantal speciale filters heeft toegevoegd. Zo zouden enorme toenames van links gefilterd moeten worden, evenals het ontbreken van trefwoorden op een site. Jammer genoeg staat de Google cache van de site van John Key uit, mogelijk dat de term clueless voorkwam op zijn site. Nu in ieder geval niet meer.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->