Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Sep '08 - + 0 - 0 Google wil satelliet Internet in ontwikkelingslanden


Internetgigant Google helpt mee om een netwerk van 16 satellieten te bouwen om goedkoop Internet te verzorgen in ontwikkelingslanden. Naast Google investeren ook Liberty Global en zakenbank HSBC in O3b networks, het bedrijf achter de plannen. Volgens de Financial Times stoppen de drie bedrijven gezamenlijk 20 miljoen dollar in het project wat in totaal een slordige 750 miljoen dollar gaat kosten.


O3b Networks


The other 3 billion, wat O3b Networks betekent, is een verwijzing naar de ruim drie miljard mensen die nog geen beschikking over Internet hebben. Het is de bedoeling dat deze mensen via de nieuwe satellieten betaalbare toegang tot Internet krijgen, onder andere via de mobiele telefoon.

Greg Wyler


Greg Wyler, initiatiefnemer van het project, is een Amerikaanse ondernemer die al geruime tijd bezig is met de ontwikkeling van Internet in Afrikaanse landen. Op de website van O3b legt Wyler uit dat de afgelegen landen en eilandstaten in Afrika geen aansluiting hebben op de backbone van het Internet. De ontwikkeling van Internet in deze landen zou sociale en economische groei moeten betekenen. De satellieten moeten in 2010 operationeel zijn.

Google satellieten


Het is niet het eerste satellietproject waar Google zich mee bezig houdt. Afgelopen zaterdag werd er al een satelliet gelanceerd, de GeoEye-1, waar Google aan meebetaalde. De GeoEye-1 moet betere foto's gaan leveren voor Google Earth.
Al 1 Googley reactie:

Geweldig Google internet voor de arme landen.
Ik heb j.l. een Dell laptop gestuurd naar Ghana/Accra. Maar een internet aansluiting is onbetaalbaar voor die mensen.
Aansluitkosten 150,00euro per jaar 295,00 euro.
Nogmaals geweldig.

sten 150,00 euro en dan nog 295,00 euro per jaar.
Ik volg uw akties.

Peter Kling () - 12 September '08 - 15:43


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->