Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Sep '08 - + 0 - 0 'Google News zorgt voor daling aandeel United Airlines'


De grootste luchtvaartmaatschappij van de wereld, United Airlines, verliest plots ruim 75% van haar beurswaarde. Dit gebeurde nadat er een oud nieuwsbericht opdook waarin stond dat het bedrijf aan de rand van het faillissement zou staan. Dit nieuwsbericht verscheen vervolgens op Google News. Pas nadat United Airlines verklaarde dat het om een oud nieuwsbericht ging trok de koers weer aan.


Google News


De bot van Google News pikte het bericht op, oorspronkelijk uit 2002, dat door de Florida Sun-Sentinal opnieuw online geplaatst was onder de noemer "populaire businessverhalen". Helaas kon de Google-bot geen tijd en datum vinden bij het artikel en nam dus aan dat het actueel was. Nadat het bericht online stond werd het opgepikt door Bloomberg News Wire die het verspreidde onder alle beurshandelaren.

Verklaring Google


In een verklaring liet Google weten: "Afgelopen zaterdagavond stuitte de Google Crawler op een nieuw bericht in het meest gelezen gedeelte van de Florida Sun-Sentinel. De enige datum die in de tekst terugkwam was 7 september 2008, en aan de hand hiervan verscheen het bericht op Google News."
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->